Na fali piwnej (r)ewolucji w ciągu ostatnich kilku lat
powstało w Polsce kilkadziesiąt nowych browarów i ciągle powstają nowe. Niemalże
jak grzyby po deszczu otwierane są kolejne minibrowary restauracyjne, w
niektórych miastach działa ich już kilka; jednocześnie małe, dotychczas lokalne
browary poczynają sobie coraz śmielej, wypuszczając na rynek coraz to nowe piwa
wszelkich gatunków. Jak połapać się w tym gąszczu nowości? Po które piwo pędzić
do sklepu czym prędzej, a które nadaje się co najwyżej do zasilenia kanału?
Na blogu będę dzielił się swoimi opiniami i przemyśleniami
na temat piwa. Szczególny nacisk będę kładł na rynkowe nowinki, jednak pojawiać
będą się także recenzje piw, które na rynku dostępne są od dłuższego czasu.
Będę starał się opisywać piwa dostępne w szerszej dystrybucji w sklepach specjalistycznych
(stacjonarnych i internetowych) lub nawet zwykłych spożywczakach i marketach,
ale od czasu do czasu pojawi się także recenzja piwa z browaru restauracyjnego
czy jakiejś perełki przywiezionej z zagranicy.
Zachęcam także do zadawania pytań i komentowania, wszak nie
każdy musi zgadzać się z moją opinią, a z przyjemnością poznam także inne
punkty widzenia.
Wasze zdrowie,
WojciechT
Perelka zza granicy to piwo o smaku ruskich pierogow.
OdpowiedzUsuńNo tak, MB gwarantuje niezapomniane przeżycia.
Usuń